Ervaringen

"Als leidinggevende heb ik diverse malen ondersteuning ervaren bij complexere zaken rondom verzuim of persoonlijke ondersteuning van medewerkers. Erg prettig hierbij zijn de doelgerichte én warme menselijk interventies die typerend voor Veerkracht zijn. Niet alleen medewerkers ervaren ondersteuning die tot een beter welzijn leiden waarmee langdurig verzuim voorkomen wordt. Ook als manager en leidinggevende ben ik meerdere malen blij geweest met de persoonlijke ondersteuning en het (ongevraagde) advies van Veerkracht bij ingewikkelde casuïstiek."

- Martijn (zorgmanager)

"Ik voelde direct openheid en steun bij Erica. De gesprekken waren hierdoor eerlijk en doeltreffend. Ik heb anders naar mezelf leren kijken. Ik ben haar erg dankbaar hiervoor!"

- Gabriëlle

"In een lastige periode in mijn leven, waar ik zowel op privé als werkgebied aan het worstelen ben geweest met mijzelf, heb ik Michelle leren kennen. Mede doormiddel van een aantal EMDR-sessies en de zeer prettige en vakbekwame begeleiding heb ik meer rust gekregen om weer inzichten te creëren voor het zetten van nieuwe stappen op zowel privé als werkgebied. Ik ben inmiddels weer met plezier aan het werk, en ook privé is er gelukkig weer rust!"

- D.J.

"Omdat ik tegen een burn out aan zat ben ik door de werkgever bij Michelle terecht gekomen. Ik had last van werkdruk, maar ook van gebeurtenissen uit het verleden. Dit is aangepakt met EMDR. De EMDR sessie is emotioneel best zwaar en soms moeilijk, door de juiste vragen te stellen en daar steeds dieper op in te gaan kunnen er veel emoties los komen. Daar praat je dan weer over. Na de eerste sessie was ik erg moe, al mijn energie was weg, alles was leeg, ik voelde me wel heel goed. Na een dag of 2 was mijn hoofd nog steeds leeg dat was een heerlijk gevoel. Ik ben nu een sterker persoon geworden en kan goed met mijn emoties uit het verleden omgaan. Daardoor kan ik ook met mijn werk weer meer aan. Ik heb er veel baat bij gehad de EMDR sessies. Af en toe hebben we contact via de mobiel met elkaar om even te luisteren hoe het gaat met mij."

- Johan

"Michelle is vriendelijk, betrokken en prettig in de omgang. Michelle weet de medewerker op zijn gemak te stellen. Vanuit de basis van vertrouwen bespreekt zij het verzuim met de medewerker. Ze is kritisch en denkt in mogelijkheden. Ze denkt ook out of the box. Hierdoor geeft zij een goed passend en deskundig advies binnen de kaders van de organisatie. Bij hoog opgelopen spanning in een gesprek zal Michelle gerichte interventies toepassen, zodat er de-escalatie plaats vindt. De medewerker voelt zich gehoord. De medewerker en ik, als vertegenwoordiger van de organisatie, kunnen verder met het gegeven advies."

- Marise (zorgmanager)

"Als zorgmanager van een grote zorginstelling heb ik diverse medewerkers verwezen naar bedrijfsmaatschappelijk werk. De preventieve inzet van bedrijfsmaatschappelijk werk binnen mijn teams heeft voorkomen dat mensen uitvielen. Al na enkele gesprekken, al dan niet in combinatie met EMDR en vitaliteitscoaching zag ik dat medewerkers met meer kracht , energie en zelfvertrouwen in het werk stonden. De gesprekken/ behandeling en het feit dat medewerkers zich serieus genomen voelen draagt bij aan betere werkbeleving. Ook uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat ik door de begeleiding met meer rust, kracht en plezier in mijn werk sta."

- Antoinette (zorgmanager)

"Erica heeft gedurende een periode van anderhalf jaar als bedrijfsmaatschappelijk werker naar volle tevredenheid bij de gemeente Rotterdam gewerkt. In de begeleiding was ze erop gericht inzichten bij de cliënt te versterken. Zij deed dat op een effectieve en respectvolle manier. Daarbij combineerde ze het zakelijke en persoonlijke op een goede manier. Ze ging goed om met de spanning die er kan zitten tussen verschillende belangen De contacten met de organisatie verliepen dan ook prima."

- Gemeente Rotterdam

"Het is niet vanzelfsprekend om hulp te vragen als je altijd zelf alles wist op te lossen. Maar als je jezelf kwijt aan het raken bent, wat gebeurd er toch allemaal. Dan toch die stap genomen en hoe fijn was het om op zo een prettige manier ontvangen te worden als door een dame als Erica. Oprecht geïnteresseerd en het gevoel gevend dat het allemaal mag zijn. Niet de les lerend maar ….vertel en hoe ervaar je het. Met al haar ervaring mij kunnen bereiken en weten te motiveren ook al was mijn muur van beton, zo leek het. Ik ben Erica enorm dankbaar want mede door haar ben ik weer op weg naar mijn ouwe ik of beter…. mijn nieuwe ik!"

- Jacqueline

"Na verschillende soorten therapie te hebben gevolgd, kan ik zeggen dat ik er altijd een onafgemaakt gevoel aan over heb gehouden. Nooit echt het gevoel gehad alles daadwerkelijk een plekje te hebben gegeven. Na de EMDR-sessies durf ik nu te zeggen dat ik mezelf weer vrij voel. De EMDR heeft mij en mijn gezin veel rust gebracht, en geholpen om alles nu wel een plekje te kunnen geven."

- Jennifer

"Ik ben van een generatie, waar je niet zeurt maar doorgaat. Ik kwam in een enorme kloof terecht, waar ik zelf nooit van had gedacht erin terecht te komen. Ik was gespannen, sliep slecht, kon niet meer goed nadenken, was enorm verdrietig. Ik wist waar het vandaan kwam, maar ik wilde en kon het ook niet zelf oplossen. Ik zakte steeds dieper weg en uiteindelijk ben ik in elkaar gezakt. Ik kwam bij een Maatschappelijk Werkster terecht en nog steeds dacht ik: “zit ik hier wel goed”. Ik leerde haar kennen als een enorm betrokken vrouw, die niet alleen betrouwbaar was, maar ook daadkrachtig. Hoezo niet zeuren, maar doorgaan?? Ik zeg heel eerlijk dat ik het verkeerd heb ingeschat, ik had dit veel eerder moeten doen. Zij heeft me de wilskracht en positiviteit terug gegeven en ook laten inzien dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Ik ben nu nog aan het re-integreren, en over een paar weken ben ik weer 100% aanwezig. Dan ben je zeker dankbaar."

- A.M.

"Ik vond het een hele leuke samenwerking en ik voelde me gelijk op mijn gemak bij Enny. Zij heeft mij goed geholpen met het verbeteren van mijn cv en de voorbereiding op mijn sollicitatie gesprek. Ik werd gewezen op goede websites en dingen waar ik op moest letten. Ik wilde gewoon wat meer ondersteuning in het sollicitatie traject en die heeft zij mij zeker gegeven. Ik zou het iedereen aanraden het heeft mij echt wel geholpen. Mede dankzij haar heb ik een nieuwe baan."

- Petra

"Erica is een zeer professionele coach respectvol en integer. Haar aanpak heb ik als zeer prettig ervaren. Ze dringt direct door tot de kern en zet je aan tot het echt veranderen, verbeteren en herontdekken van jezelf als persoon. Ze heeft me nieuwe inzichten gegeven om met mijn uitdagingen aan de slag te gaan.Ze liet me denken in mogelijkheden en heeft me handvatten aangereikt, die ik nu dagelijks gebruik. Ze heeft me geleerd dicht bij mezelf te blijven en te geloven in mijn eigen kracht. Het resultaat is dat ik weer in mezelf geloof en er sterker uit ben gekomen. Erica bedankt."

- Jolanda